5 μύθοι και αλήθειες για τη μεσοθεραπεία - Rebeauty

5 μύθοι και αλήθειες για τη μεσοθεραπεία

Η μεσοθεραπεία είναι μία από τις πλέον διαδεδομένες μεθόδους για την ενυδάτωση και την αναζωογόνηση του προσώπου και του σώματος και τα τελευταία χρόνια κερδίζει συνεχώς έδαφος. Συχνά όμως συνοδεύεται από μια σειρά μύθων, που δημιουργούν εσφαλμένες εντυπώσεις και μπερδεύουν όσους σκέφτονται να την επιλέξουν.

Με τη μεσοθεραπεία προσώπου επιτυγχάνεται ενυδάτωση, λάμψη, σύσφιξη, αναζωογόνηση, λείανση λεπτών ρυτίδων και βελτίωση των δυσχρωμιών, ενώ ενεργοποιείται η παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης. Πρόκειται ουσιαστικά για ένα πραγματικό «όπλο» στη «μάχη» κατά της γήρανσης, αλλά και της πρόληψής της. Κατά την εφαρμογή της εγχύεται υαλουρονικό οξύ ή διάλυμα βιταμινών, ιχνοστοιχείων και αμινοξέων στο πρόσωπο με ενέσιμο τρόπο.

Στη μεσοθεραπεία σώματος στόχος είναι η μείωση του τοπικού πάχους, η λιπόλυση και η εξάλειψη της κυτταρίτιδας, αλλά και η βελτίωση της υφής του δέρματος και η σμίλευση της σιλουέτας.

5 μύθοι γύρω από τη μεσοθεραπεία

Ποιοι είναι όμως οι μύθοι που ακολουθούν την μεσοθεραπεία;

Μύθος 1: Η μεσοθεραπεία πονάει.

Αλήθεια: Πριν ξεκινήσει η μεσοθεραπεία, εφαρμόζεται αναισθητική κρέμα. Έτσι ο πόνος είτε είναι ελάχιστος είτε μηδενικός.

Μύθος 2: Τους καλοκαιρινούς μήνες δεν μπορώ να επιλέξω τη μεσοθεραπεία.

Αλήθεια: Η μεσοθεραπεία είναι μια θεραπεία που εφαρμόζεται και τους 12 μήνες του χρόνου. Μάλιστα ειδικά το καλοκαίρι μπορεί να βοηθήσει το αφυδατωμένο μας δέρμα. Απλώς τους καλοκαιρινούς μήνες πρέπει να είμαστε ακόμα πιο προσεκτικοί όσον αφορά την αντηλιακή μας προστασία.

Μύθος 3: Μπορεί να αλλοιώσει τα χαρακτηριστικά μου.

Αλήθεια: Η μεσοθεραπεία δεν πρέπει να συγχέεται με άλλες επεμβατικές ή μη θεραπείες. Δεν επιφέρει καμία αλλαγή στα χαρακτηριστικά ή στις εκφράσεις του προσώπου.

Μύθος 4: Αφήνει σημάδια.

Αλήθεια: Με την εφαρμογή της μεσοθεραπείας μπορεί να δημιουργηθούν κάποιοι μικροί μώλωπες ή μια μικρή ερυθρότητα και τα δύο όμως εξαφανίζονται σε διάστημα δύο έως τριών ημερών.

Μύθος 5:  Αφορά μόνο τις μεγαλύτερες ηλικίες.Αλήθεια: Η μεσοθεραπεία δεν αφορά μόνο τις μεγαλύτερες ηλικίες. Μάλιστα, αν εφαρμοσθεί στις ηλικίες μεταξύ 20 και 30 χρονών μπορεί να συμβάλει στην καθυστέρηση της εμφάνισης των ρυτίδων.