Ιδανικές θεραπείες για το πρόσωπο μετά το καλοκαίρι - Rebeauty

Ιδανικές θεραπείες για το πρόσωπο μετά το καλοκαίρι

Μπορεί το καλοκαίρι να είναι αναζωογονητικό για τη διάθεσή μας, όμως συνήθως κουράζει το δέρμα του προσώπου μας, κι όσο εμείς κάνουμε διακοπές, εκείνο ταλαιπωρείται. Πανάδες, αφυδατωμένη όψη, κάποιες λεπτές ρυτίδες, θαμπάδα είναι μερικά από τα αρνητικά του καλοκαιριού για το πρόσωπό μας, τα οποία συνήθως τα παρατηρούμε όταν επιστρέψουμε στην καθημερινότητά μας.

Η κοσμητική ιατρική δίνει πλέον λύσεις, ώστε και το πρόσωπό μας να αντανακλά την ευεξία που μας έχουν χαρίσει οι διακοπές. Οι μη επεμβατικές θεραπείες είναι πολλές και η επιλογή τους εξαρτάται από τις ανάγκες του κάθε προσώπου.

Καθαρισμός

Βασική μεταξύ αυτών είναι ο καθαρισμός, που θα απαλλάξει το δέρμα μας από τους ρύπους και το σμήγμα, ανανεώνοντάς το και δίνοντάς του τη δυνατότητα να αναπνεύσει. Με τον καθαρισμό η επιδερμίδα μπορεί να υποδεχθεί τις καθημερινές μας περιποιήσεις, καθώς μεγιστοποιούνται τα οφέλη των καλλυντικών που χρησιμοποιούμε.

Ο καθαρισμός έχει συνήθως δύο στάδια: αφού καθαριστεί το δέρμα με ειδικό γαλάκτωμα και λοσιόν, έρχεται η ώρα της μικροδερμοαπόξεσης, που έχει ως στόχο την σε βάθος απολέπιση. Επόμενο στάδιο είναι ο κλασικός καθαρισμός με ατμό, οπότε ανοίγουν οι πόροι και με απαλές πιέσεις εξάγεται το σμίγμα.

Με τη θεραπεία αυτή τα νεκρά κύτταρα αποτελούν παρελθόν και η επιδερμίδα εξυγιαίνεται, οξυγονώνεται και αποκτά λάμψη.

Δερμοαπόξεση

Η δερμοαπόξεση είναι ιδανική θεραπεία για τον βαθύ καθαρισμό και την τόνωση της επιδερμίδας, ειδικά μετά την καταπόνηση των καλοκαιρινών μηνών. Οι λεπτές γραμμές και οι ρυτίδες μειώνονται και το δέρμα αποκτά μια φυσική λάμψη. Μπορεί να γίνει είτε με μικροκρυστάλλους είτε με διαμάντι και έχει δύο στάδια: το πρώτο είναι η απολέπιση που επιτυγχάνεται με τους μικροκρυστάλλους ή τις νιφάδες διαμαντιού και το δεύτερο είναι η αναρρόφηση των νεκρών κυττάρων της επιδερμίδας.

Πέρα από την απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων, αφού αφαιρείται το επιφανειακό τμήμα της επιδερμίδας, το σημαντικότερο είναι πως με την δερμοαπόξεση ενεργοποιούνται οι ινοβλάστες, παράγοντας νέο κολλαγόνο και ελαστίνη.

Μεσοθεραπεία

Η μεσοθεραπεία είναι μια μέθοδος που ενθαρρύνει τη φυσική ανάπλαση του δέρματος. Με την εφαρμογή της δημιουργούνται μικρά «κανάλια», από όπου εισέρχονται με αποτελεσματικότητα οι δραστικές ουσίες, συνήθως διάλυμα βιταμινών.

Στην θεραπεία αυτή χρησιμοποιείται συνήθως μια τοπική αναισθητική κρέμα, ενώ με την εφαρμογή της μπορεί να υπάρξουν κάποιες μελανιές, οι οποίες όμως εξαφανίζονται εντός δύο ή τριών ημερών.

Η μεσοθεραπεία δεν πρέπει να θεωρείται υπόθεση μόνο των μεγαλύτερων ηλικιών, αφού μπορεί να εφαρμοσθεί και σε άτομα μεταξύ 20 και 30 ετών για τη διατήρηση της νεότητας του δέρματος και την καθυστέρηση εμφάνισης των ρυτίδων.

Laser

To laser «ξυπνά» τον μηχανισμό αναζωογόνησης του δέρματος και χαρίζει ένα λαμπερό και υγιές δέρμα χωρίς πόνο και ερεθισμούς.

Με τη χρήση του διεγείρονται οι ινοβλάστες, με αποτέλεσμα να αυξάνεται η παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης, πολύτιμων συστατικών για ένα λαμπερό και νεανικό δέρμα. Η όψη του προσώπου βελτιώνεται, η φωτογήρανση αντιμετωπίζεται, οι δυσχρωμίες, οι κηλίδες και οι πανάδες εξαλείφονται, ενώ και οι διεσταλμένοι πόροι περιορίζονται. Τα laser είναι δύο τύπων: τα επεμβατικά και τα μη επεμβατικά. Τα μεν πρώτα αναδεικνύουν τις κατώτερες στοιβάδες του δέρματος, καταστρέφοντας την επιφανειακή, τα δε δεύτερα μεταβάλλουν τη δομή του ιστού κάτω από την επιδερμίδα.