Ωτοπλαστικη - Rebeauty

Ωτοπλαστικη

Βελτίωση σχήματος, μεγέθους και θέσης των αυτιών

Ωτοπλαστική είναι η χειρουργική πράξη που διορθώνει τη θέση, το μέγεθος ή το σχήμα των αυτιών. Γίνεται με τοπική ή γενική αναισθησία.

Ένας ελαστικός επίδεσμος φοριέται στο κεφάλι μετά από την επέμβαση που καλύπτει τα αυτιά. Ο πόνος και το πρήξιμο του αυτιού είναι συχνά φαινόμενα. Ειδικά ο πόνος, όμως, ανταποκρίνεται στα παυσίπονα.

Ο ασθενής είναι δυνατόν επιστρέψει στη δουλειά μετά από μια εβδομάδα, η άσκηση και το λούσιμο επιτρέπονται μετά από 10 ημέρες από την χειρουργική επέμβαση.

Τα ώτα είναι πολύ σύνθετα όσον αφορά το σχήμα και την ανατομία. Το σχήμα τους είναι μεταβλητό. Όμως μπορούμε να παρατηρήσουμε διαφορετικές δομές στους ανθρώπους.

Κατά την επέμβαση μπορούμε να ρυθμίσουμε το ύψος, το πλάτος και την κλίση. Ανωμαλίες ή παραμορφώσεις στο σχήμα μπορεί να είναι είτε γενετική προδιάθεση ή επίκτητη (αποτέλεσμα  τραυματισμού, προηγούμενης χειρουργικής επέμβασης, κλπ).

Η πιο συχνή χειρουργική επέμβαση είναι να θέσουμε τα αφεστώτα ώτα πίσω και πιο κοντά στο κεφάλι με πιθανή διαμόρφωση του αυτιού ή την τροποποίηση του μεγέθους.

Συχνά ασχολούμαστε και με γενετικά προβλήματα του ωτός όπως η μικρωτία και η ανωτία.

Η χειρουργική επέμβαση μπορεί να βοηθήσει, επίσης σε περιπτώσεις, με δυσανάλογα μεγάλο αυτί στο σύνολό του ή μόνο ορισμένα τμήματα (π.χ. πολύ μεγάλο λοβό του αυτιού), με πεταχτά αυτιά ή αυτιά με μεγάλες πτυχώσεις.