Χημικο peeling - Rebeauty

Χημικο peeling

Υγιές δέρμα, χωρίς ρυτίδες και λεπτές γραμμές

Πρόκειται για την πιο διαδεδομένη μέθοδο ανάπλασης του δέρματος. Το χημικό peeling (χημική απολέπιση) καταστρέφει τα στρώματα της επιδερμίδας που έχουν υποστεί βλάβη, επαναφέροντας το δέρμα σε υγιή κατάσταση, με ανώδυνο και αποτελεσματικό τρόπο.

Εφαρμόζεται σε πρόσωπο, λαιμό, ντεκολτέ, χέρια, ώμους κ.ά. Το χημικό peeling προτείνεται να γίνεται τουλάχιστον 2 έως 3 φορές το χρόνο. Αφαιρεί την επιφανειακή στοιβάδα του δέρματος που έχει καταστραφεί, διεγείρει το δέρμα για την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης (απαραίτητα για τη διαδικασία της αντιγήρανσης), καθώς και λειαίνει την επιδερμίδα και βελτιώνει την υφή της.

Μειώνει τις ρυτίδες και τις λεπτές γραμμές, αντιμετωπίζει τα σημάδια της φωτογήρανσης και την ενεργή ακμή. Επιπλέον αναπλάθει την επιδερμίδα αφήνοντάς την λαμπερή και φρέσκια.

Ουσιαστικά με το χημικό peeling αφαιρούνται τα κατεστραμμένα εξωτερικά στρώματα του δέρματος μέσω ενός διαλύματος οξέος. Επιτυγχάνεται απολέπιση των εξωτερικών στιβάδων και αποκαλύπτεται ένα βελτιωμένης υφής στρώμα.

Η διαδικασία του χημικού peeling διαρκεί μόλις 15 λεπτά και είναι απλή. Κατά τη διάρκεια της εφαρμογής του ειδικού χημικού διαλύματος συνήθως υπάρχει η αίσθηση ενός ήπιου τσουξίματος, το οποίο όμως υποχωρεί σταδιακά.

Τα πρώτα αποτελέσματα γίνονται ορατά όταν ολοκληρωθεί η επούλωση του δέρματος, ανάλογα με τον τύπο του χημικού peeling που έχει επιλεγεί. Υπάρχουν τρεις βασικοί τύποι χημικού peeling ανάλογα με τη δραστικότητα των διαλυμάτων και το βάθος του εγκαύματος το οποίο προκαλούν στην επιδερμίδα: επιφανειακός τύπος, μέτριος και βαθύς.

Τα μέτρια πήλινγκ είναι τα πιο συχνά χρησιμοποιούμενα. Το επιφανειακό χημικό peeling μπορεί να γίνει μία φορά το μήνα, ενώ τα βαθύτερα πρέπει να γίνονται πιο αραιά. Όσο πιο βαθιά η θεραπεία τόσο πιο ορατά είναι τα αποτελέσματά της, αλλά και τόσο μακρύτερος ο χρόνος επούλωσης.

Η αποθεραπεία εξαρτάται από το είδος του χημικού peeling. Αν είναι επιφανειακό, η επούλωση διαρκεί από μία έως επτά ημέρες, αν είναι μέτριο, χρειάζονται επτά με 14 ημέρες κι αν είναι βαθύ, μπορεί να απαιτηθούν από δύο έως τρεις εβδομάδες.