Νηματα σωματος / PDO - Rebeauty

Νηματα σωματος / PDO

Για ένα σφριγηλό και νεανικό σώμα

Η εφαρμογή βιο-απορροφήσιμων νημάτων στο σώμα είναι μια καινοτόμος και ασφαλής μέθοδος για την καταπολέμηση της χαλάρωσης. Χρησιμοποιούνται με μεγάλη επιτυχία για την ανόρθωση περιοχών του σώματος χωρίς χειρουργική επέμβαση.

Η τελευταία εξέλιξη στον τομέα των νημάτων είναι τα νήματα σώματος PDO / COG. Είναι 100% βιοδιασπώμενα, με μια σημαντική διαφορά από τα υπόλοιπα: έχουν αγκυστροειδή μορφή, με αποτέλεσμα να προκαλούν ακόμα μεγαλύτερη παραγωγή κολλαγόνου, καθώς δημιουργούν μεγαλύτερη τριβή εσωτερικά του δέρματος, ενώ έχουν εξαιρετική ανορθωτική δράση.

Τα νήματα εισάγονται μέσα στο δέρμα χωρίς να γίνουν τομές με την βοήθεια μίας μακριάς, ιδιαίτερα λεπτής βελόνας. Τοποθετούνται είτε κάθετα είτε οριζόντια στα σημεία που χρειάζονται σύσφιξη, με τέτοιο τρόπο ώστε να δημιουργηθεί ένα πλέγμα, το οποίο θα ανασηκώσει το δέρμα σε περιοχές όπως οι γλουτοί, το εσωτερικό των μηρών, τα γόνατα, η κοιλιά και το εσωτερικό μέρος στα μπράτσα.

Η εισαγωγή τους γίνεται με την χρήση απλής τοπικής αναισθησίας και ο αριθμός των νημάτων που θα χρησιμοποιηθούν δεν είναι προκαθορισμένος, αλλά εξαρτάται από την περιοχή και τη φύση του προβλήματος.

Αρχικά, πραγματοποιείται μια ενημερωτική συνεδρία με τον πλαστικό χειρουργό όπου καθορίζεται το σημείο ή τα σημεία εφαρμογής. Καθώς είναι γρήγορη διαδικασία, μπορείτε να τοποθετήσετε νήματα σε περισσότερες από μια περιοχές σε μια μόνο συνεδρία. Στην αρχή, ο ίδιος ο τραυματισμός από την ένθεση των νημάτων διεγείρει το δέρμα να αρχίσει την επουλωτική διαδικασία και την παραγωγή κολλαγόνου.

Σταδιακά, η παρουσία του νήματος μέσα στο δέρμα δίνει ένα επιπλέον ερέθισμα στον οργανισμό να δημιουργήσει καινούργιο συνδετικό ιστό από ίνες κολλαγόνου γύρω από τα νήματα. Μετά την εφαρμογή, εκτός της φυσικής ανόρθωσης λόγω των νημάτων, αυξάνεται και η παραγωγή κολλαγόνου, και το μέγιστο αποτέλεσμα το βλέπετε σε 3 μήνες. Μετά από περίπου 6 μήνες τα νήματα απορροφώνται από τον οργανισμό, όμως η δράση τους παραμένει ενεργή.

Οι κυριότερες περιοχές εφαρμογής των νημάτων σώματος είναι:

 • Ανόρθωση γλουτών με νήματα σώματος
 • Ανόρθωση εσωτερικού των μηρών
 • Ανόρθωση του εσωτερικού των μπράτσων
 • Ανόρθωση στα γόνατα
 • Ανόρθωση κοιλιάς

Τα κυριότερα πλεονεκτήματα της θεραπείας είναι:

 • H εφαρμογή της δεν απαιτεί τομές και επομένως δεν αφήνει ουλές και σημάδια.
 • Δεν απαιτείται χρόνος αποθεραπείας και έτσι ο ασθενής μπορεί να επιστρέψει άμεσα στις καθημερινές του δραστηριότητες.
 • Το υλικό απορροφάται μέσα σε διάστημα 6-8 μηνών και έτσι δεν παρατηρούνται επιπλοκές.
 • Χάρη στην ενίσχυση της φυσικής παραγωγής Κολλαγόνου και Υαλουρονικού Οξέος, η διάρκεια των αποτελεσμάτων επιμηκύνεται σημαντικά και συχνά μπορεί να φθάσει τα 2 χρόνια.
 • Γρήγορη διαδικασία, από 30 λεπτά έως 1 ώρα
 • Τα νήματα δεν είναι ορατά στο γυμνό μάτι και δεν αισθάνεστε την ύπαρξή τους

Δεν προκαλούν αλλεργίες.