Νηματα προσωπου / PDO - Rebeauty

Νηματα προσωπου / PDO

Διπλή δράση ανόρθωσης και ανάπλασης

Τα νήματα προσώπου είναι μία ελάχιστα επεμβατική μέθοδος, με διπλή δράση ανόρθωσης και ανάπλασης της επιδερμίδας. Λειτουργεί σαν «αναίμακτο λίφτινγκ», που υποστηρίζει εσωτερικά τη δομή του προσώπου και ενεργοποιεί τη φυσική ανανέωση του, μέσω της σύνθεσης ευεργετικών πρωτεϊνών.

Συγκεκριμένα, τα νήματα προσώπου είναι ειδικές ίνες που τοποθετούνται κάτω από την επιδερμίδα, σε συγκεκριμένο βάθος και με συγκεκριμένη κατεύθυνση.

Πρόκειται για απορροφήσιμα ράμματα, τα οποία διαλύονται από τον οργανισμό με υδρολυτική διαδικασία προς νερό και διοξείδιο του άνθρακα με τρόπο και ρυθμό προβλέψιμο (μέσα σε διάστημα 6-8 μηνών).

Κατά τη διάρκεια της εφαρμογής τους, ο οργανισμός παράγει ελαστίνη και κολλαγόνο γύρω από το υλικό, γεγονός που οδηγεί στην εξαφάνιση του υλικού και την ‘αντικατάσταση’ του από ίνες κολλαγόνου σε συγκεκριμένη διάταξη. Χάρη σ’ αυτό, το χαλαρό δέρμα αποκτά τη σύσφιξη και την ανόρθωση που έχει ανάγκη, ενώ παράλληλα αποκαθίστανται οι χαμένοι όγκοι.

Εκτός από τα νήματα PDO υπάρχουν και τα νήματα άμεσης ανόρθωσης, τα νήματα COG. Τα νήματα αυτά διορθώνουν άμεσα τη χαλάρωση της περιοχής και προωθούν την παραγωγή κολλαγόνου εσωτερικά κάτω από το δέρμα, η οποία έμμεσα διορθώνει και προλαμβάνει τη χαλάρωση.

Τα νήματα μπορούν να τοποθετηθούν σε πολλές περιοχές του προσώπου, όπως στο οβάλ του προσώπου, το λαιμό, τις παρειές κτλ. Ο ιατρός σχεδιάζει το πρόσωπο πριν τη θεραπεία και επιλέγει τα νήματα που θα τοποθετήσει ανάλογα με την περίπτωση. Πολλές φορές γίνεται συνδυασμός νημάτων PDO και COG.

Με την εφαρμογή των νημάτων επιτυγχάνεται η αναζωογόνηση και σύσφιξη του δέρματος, με τρόπο ασφαλή και φυσικό, χωρίς να επηρεάζονται οι εκφραστικές κινήσεις του προσώπου.

Τα νήματα είναι ιδανικά για το πρόσωπο, το λαιμό και το ντεκολτέ και στοχεύουν:

  • Στην ανόρθωση των πεσμένων φρυδιών και βλεφάρων
  • Στη λείανση των “ρυτίδων γέλιου” ή ρινοπαρειακών αυλάκων
  • Στο γέμισμα των “άδειων” ζυγωματικών
  • Στη διόρθωση του σχήματος της μύτης, ειδικά όταν πρόκειται για μεγάλα ρουθούνια
  • Στη σύσφιξη του δέρματος στην περιοχή του λαιμού και του ντεκολτέ
  • Στην αποκατάσταση του οβάλ του προσώπου κατά 70% περίπου

Τα αποτελέσματα, τόσο σε ήπιες όσο και προχωρημένες περιπτώσεις, είναι εμφανή αμέσως μετά την εφαρμογή και βελτιώνονται τις πρώτες 2 – 3 εβδομάδες. Καθώς η παραγωγή κολλαγόνου, ελαστίνης και υαλουρονικού οξέος συνεχίζεται, το τελικό αποτέλεσμα ολοκληρώνεται στους 3 μήνες και η εντυπωσιακή αλλαγή διατηρείται έως και 18 μήνες.