Βλαστοκυτταρικοι Αυτολογοι Αυξητικοι Παραγοντες - PRP - Rebeauty

Βλαστοκυτταρικοι Αυτολογοι Αυξητικοι Παραγοντες – PRP

Σύγχρονη, μη επεμβατική θεραπεία

Πρόκειται για μια μοντέρνα θεραπεία που αξιοποιεί τη δύναμη του ίδιου μας του οργανισμού, το ίδιο μας το αίμα, χαρίζοντας με τρόπο φυσικό και μη επεμβατικό μια φρέσκια και αναζωογονημένη επιδερμίδα. Ο λόγος για την Αυτόλογη Μεσοθεραπεία Προσώπου, γνωστή αλλιώς και ως PRP (Platelet Rich Plasma), που τα τελευταία χρόνια κερδίζει όλο και περισσότερο έδαφος, καθώς τα αποτελέσματά της είναι εντυπωσιακά.

Η Αυτόλογη Μεσοθεραπεία αξιοποιεί τους αυξητικούς παράγοντες που εκκρίνουν τα αιμοπετάλια, ήτοι πρωτεΐνες με αναπλαστικές και επανορθωτικές ιδιότητες. Είναι ιδανική δε για όσους δεν θέλουν ξένα συστατικά στο σώμα τους, από τον φόβο των αλλεργικών αντιδράσεων.

Για την εφαρμογή της προϋπόθεση είναι η αιμοληψία από το άτομο, η οποία ακολουθείται από φυγοκέντρηση, ώστε να διαχωριστεί το αίμα στα βασικά του συστατικά και να  απομονωθεί το πλούσιο σε αιμοπετάλια πλάσμα, το οποίο ούτως ή άλλως περιέχει πρωτεΐνες και ιχνοστοιχεία απαραίτητα για την ανανέωση των κυττάρων.

Τα αιμοπετάλια ενεργοποιούνται προκειμένου να απελευθερώσουν μια σειρά αυξητικών παραγόντων και εγχύονται με μια πολύ λεπτή βελόνα στην επιφανειακή στιβάδα του δέρματος, αφού πρώτα έχει εφαρμοσθεί αναισθητική κρέμα. Έτσι ανώδυνα και γρήγορα το πρόσωπο αποκτά λάμψη και φρεσκάδα, ενώ επιτυγχάνεται σύσφιξη, ανάπλαση και βελτίωση σε σημάδια και ουλές. Με την Αυτόλογη Μεσοθεραπεία ενισχύεται η παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης, δύο πολύτιμων συστατικών για το νεανικό δέρμα, με αποτέλεσμα τη βαθιά ενυδάτωση, την ελαστική επιδερμίδα, την πρόληψη, αλλά και την καταπολέμηση των ρυτίδων.

Ποια είναι τα αποτελέσματα της θεραπείας :

-Μεγάλης διάρκειας σε βάθος ενυδάτωση και αναζωογόνηση του δέρματος

-Πρόληψη και λείανση ρυτίδων

-Αύξηση σφρηγιλότητας και λάμψης του δέρματος

-Ανάπλαση του δέρματος στην περιοχή του ντεκολτέ και των χεριών

-Βελτιώνει ουλές ακμής, κυτταρίτιδα, ραγάδες

-Χρησιμοποιείται ακόμη και σε προβλήματα αλωπεκίας και τριχόπτωσης Για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα η PRP μπορεί να συνδυαστεί με τη θεραπεία CO2 Fractional Laser.