Αυξητικη μαστων - Rebeauty

Αυξητικη μαστων

Με ενθέματα σιλικόνης για ιδανικό όγκο και σχήμα

Η αυξητική μαστών συνήθως γίνεται με ενθέματα σιλικόνης, τα οποία τοποθετούνται κάτω από τον μαζικό αδένα ή υπό του μυός. Η επιλογή των ενθεμάτων, του μεγέθους και της προβολής των μαστών εξαρτάται από εσάς με την σύμφωνη γνώμη του πλαστικού χειρουργού σας. Η αυξητική μαστών (σιλικόνη) είναι ένα χειρουργείο το οποίο γίνεται υπό γενική αναισθησία και διαρκεί περίπου 1-2 ωρες. Η περίοδος παραμονής στην κλινική μετά το χειρουργείο είναι από μία έως δύο ημέρες. Η πλήρης ανάρρωση είναι σε 7-10 ημέρες.

Η αυξητική μαστών με τη χρήση ενθεμάτων σιλικόνης δύναται να δώσει στο μαστό το χαμένο του όγκο και σχήμα. Ενδείκνυται σε γυναίκες οι οποίες έχουν μικρούς μαστούς ή μικρή πτώση και απώλεια όγκου μετά πχ. από εγκυμοσύνη.

Αν επιλέξετε να χειρουργηθείτε θα πρέπει να έχετε υπόψιν ότι έχετε τη δυνατότητα να επιλέξετε την περιοχή όπου θα γίνει η τομή, με τη σύμφωνη γνώμη πάντα του πλαστικού χειρουργού :
α) κάτω από το στήθος, δηλαδή στην υπομάστιο χώρα.
β) στο κάτω ημικύκλιο της θηλαίας άλω.
γ) στη μασχαλιαία γραμμή.

Επίσης ο πλαστικός χειρουργός θα σας προτείνει, που θα πρέπει να γίνει η τοποθέτηση του ενθέματος, δηλαδή :
α) κάτω από τον μύ.
β) κάτω από τον αδένα.
γ) εν μέρει κάτω από τον μύ.
Η επιλογή εξαρτάται από την ποιότητα και το μέγεθος του αδένα, την κατάσταση του δέρματος και του υποδόριου ιστού, την αντοχή και την ποιότητα του μυός. Είναι κάτι που πρέπει να αφήσετε ώς επιλογή στον πλαστικό χειρουργό, αφού πρώτα σας εξηγήσει λεπτομερώς το πώς, το πού και το γιατί.

Η αυξητική του μαστού μέσω των ενθεμάτων σιλικόνης είναι μια πολύ αποτελεσματική επέμβαση. Είναι κατάλληλη για γυναίκες με ανεπαρκή ανάπτυξη των μαστών ή όταν ο μαστικός αδένας συρρικνώνεται, όπως μπορεί να συμβεί μετά από το θηλασμό ή από σημαντική απώλεια βάρους.

Τα ενθέματα δεν έχουν καμία επίδραση κατά την εγκυμοσύνη ή τον θηλασμό και δεν εκτίθεστε σε κίνδυνο. Η παρουσία των ενθεμάτων δεν εμποδίζει τη δυνατότητα να θηλάσετε. Μελέτες που έχουν γίνει σε όλο τον κόσμο δεν έχουν διαπιστώσει καμία επίδραση τους, στο μητρικό γάλα.

Αν είστε σωματικά υγιής και έχετε ρεαλιστικές προσδοκίες θεωρείστε καλή υποψήφια για την αύξηση του μαστού.

Κατά την πρώτη σας επίσκεψη, ο χειρουργός θα σας εξηγήσει τη χειρουργική επέμβαση με λεπτομέρεια. Θα σας εξηγήσει ποια χειρουργική τεχνική είναι η πλέον κατάλληλη για σας, με βάση την κατάσταση των μαστών σας και την κατάσταση του δέρματος. Θα σας δείξει επίσης φωτογραφίες πρίν και μετά και επίσης τα διάφορα είδη των εμφυτευμάτων.

Επειδή πρόκειται μια χειρουργική επέμβαση η οποία γίνεται με γενική αναισθησία η προ-εγχειρητική εξέταση περιλαμβάνει εργαστηριακές εξετάσεις, ΗΚΓ και ακτινογραφία θώρακος. Η εξέταση θα πρέπει να περιλαμβάνει επίσης ένα λεπτομερές οικογενειακό ιστορικό (προηγούμενες ασθένειες, αλλεργίες κλπ). Σε ορισμένες κλινικές είναι δυνατόν να γίνουν αυτές οι εξετάσεις το πρωί της ίδιας ημέρας της χειρουργικής επέμβασης. Πριν από τη χειρουργική επέμβαση είναι επίσης απαραίτητο να εξαλειφθεί η πιθανότητα ύπαρξης ασθένειας του μαστού με υπερήχους (υπερηχογράφημα) ή εξέταση μαστογραφίας ανάλογα με την ηλικία του ασθενούς.

Εάν καπνίζετε, σχεδιάστε να σταματήσετε ή να ελαττώσετε κατά πολύ το κάπνισμα τουλάχιστον μία ή δύο εβδομάδες πριν από την εγχείρηση.