Ανορθωση μαστων - Rebeauty

Ανορθωση μαστων

Ενισχύστε την αυτοπεποίθηση και τη σεξουαλικότητά σας

Η πτώση του στήθους δημιουργεί έντονο ψυχολογικό πρόβλημα στην γυναίκα μιας και η σεξουαλικοτητα της είναι έντονα συνδεδεμένη με την κατάσταση των μαστών.

Ο μαστός με την επίδραση των αυξομειώσεων βάρους, την εγκυμοσύνη και τη βαρύτητα υφίσταται μεταβολές τόσο στο σχήμα όσο και στο μέγεθος. Χάνει τον όγκο του, τη συνεκτικότητα του, χαλαρώνει το δέρμα με συνέπεια να χάνει το σχήμα του με αποτέλεσμα να εμφανίζεται η λεγόμενη «πτώση στήθους».

Ο μικρός σε μέγεθος μαστός, όταν χάσει τον όγκο του, αδειάζει και απλά χαλαρώνει, ενώ ο μεγάλος σε όγκο μαστός πέφτει. Αρκετές γυναίκες θέλουν να ανορθώσουν το στήθος τους και να το επαναφέρουν στην αρχική του κατάσταση.  Για να κατανοήσετε τις μεθόδους που χρησιμοποιούνται θα πρέπει να καταλάβετε ότι όλες οι περιπτώσεις δεν είναι ίδιες και συνεπώς σε κάθε περίπτωση έχουμε διαφορετικό αποτέλεσμα.

Οι πτώσεις ταξινομούνται σε τρείς κατηγορίες :

Βαθμού Ι: Μικρή πτώση όπου η θηλή βρίσκεται λίγο πάνω ή στα όρια με την υπομάστιο πτυχή.

Βαθμού ΙΙ: Μέτρια πτώση που η θηλή είναι λίγο κάτω από την υπομάστιο πτυχή.

Βαθμού ΙΙΙ: Μεγάλη πτώση όπου η θηλή πλέον είναι πολύ κάτω του περιγράμματος του μαστού αλλά και της υπομάστιου πτυχής.

Σε γυναίκες που έχουν μικρούς μαστούς (Α,B) συνήθως το στήθος εμφανίζεται άδειο. Μειώνεται δηλαδή ο όγκος του και εμφανίζει χαλάρωση του δέρματος ενίοτε και ραγάδες. Συνήθως οι γυναίκες αυτές έχουν «ψευδοπτώση» γιατί η θηλή βρίσκεται πάνω από την υπομαστική γραμμή. Σ’αυτή τη κατηγορία κάνουμε ανόρθωση του στήθους και αποκατάσταση του χαμένου όγκου με ένθεμα σιλικόνης.

Οι γυναίκες με μεγαλύτερο μέγεθος στήθους, συνήθως έχουν είτε μικρή, είτε μεσαία πτώση σύμφωνα με την ταξινόμηση που περιγράψαμε. Πολλές από αυτές έχουν χάσει και τον όγκο του στήθους. Εδώ οι τεχνικές που έχουμε διαθέσιμες εξαρτώνται από τον βαθμό της πτώσης αλλά και την επιθυμία της γυναίκας για αύξηση του όγκου του στήθους. Πολλές γυναίκες αυτής της κατηγορίας δεν θέλουν να αλλάξουν την θέση της θηλής μιας και αφήνει κάποια σημάδια και αρκούνται σε τοποθέτηση μόνο ενός ενθέματος. Το ένθεμα από μόνο του μπορεί να ανεβάσει την θηλή κατά 1cm περίπου.

Αν η γυναίκα θέλει να ανορθώσει και τη θηλή σε συνδυασμό ή όχι με την τοποθέτηση του ενθέματος οι επιλογές που έχουμε είναι: • Ανόρθωση του στήθους με κυκλική τομή σε συνδυασμό ή όχι ενθέματος. Ενδείκνυται για πρώτου βαθμού πτώση. • Ανόρθωση του στήθους με κυκλική και κάθετη τομή σε συνδυασμό ή όχι με ένθεμα σιλικόνης. Ενδείκνυται για δευτέρου βαθμού πτώση.

Οι γυναίκες με πολύ μεγάλο μέγεθος στήθους αντιμετωπίζονται με κυκλική και κάθετη τομή ή την τεχνική του ανάστροφου –Τ και επιτυγχάνουν ανόρθωση του στήθους με κινητοποίηση όλου του μαστού. Αυτές οι γυναίκες δεν χρειάζονται συνήθως ένθεμα αφού ήδη διαθέτουν στήθος με αρκετό όγκο.